La decada de les espectatives frustrades

Autor: Ignacio Hierro

Disponible

La recuperació de la memòria durant el decenni ocupat pels temps de la Segona República i la Guerra Civil.

Aquest llibre dedica un extens espai a la situació viscuda a la capital del Berguedà, amb especial dedicació a casos molt particulars com el de l’alcalde Badia o el del secretari municipal Santandreu. També recull una aproximació a la història d’una sèrie de municipis, els anomenats al llibre “municipis sense història”, que van viure una dècada ben diferent a la d’altres entitats municipals molt més castigades pel conflicte.

13,00 €

No és estrictament una continuació del seu anterior treball (La desmemòria històrica), encara que segueix tractant de la recuperació de la memòria durant el decenni ocupat pels temps de la Segona República i la Guerra Civil. Aquest volum dedica un extens espai a la situació viscuda a la capital comarcal, amb especial dedicació a casos molt particulars com el de l’alcalde Badia o el del secretari municipal Santandreu. També recull una aproximació a la història d’una sèrie de municipis, els anomenats al llibre “municipis sense història”, que van viure una dècada ben diferent a la d’altres entitats municipals molt més castigades pel conflicte.
Finalitza la recerca amb tres annexos: la composició dels equips consistorials d’un dels “municipis sense història”, Gisclareny, a fi d’evidenciar l’escassa mobilitat dels càrrecs municipals als llarg del decenni; un llistat de pròfugs l’any 1940 segons consta a la documentació dels diferents arxius municipals; i l’últim és una llista corregida i augmentada de la ja presentada a La desmemòria històrica sobre els lliberts de la nostra comarca.
Es tracta, en resum, d’un nou i interessant estudi de recuperació del passat comarcal a un dels períodes més foscos de la nostra història.

Amplada: 15 cm
Alçada 21 cm
Pàgines: 256
Enquadernació: Rústega cosida
Impressió: Blanc i negre
ISBN: 978-84-944906-0-6
Idioma: Català

Contingut del Pack

Inici